ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σας στέλνουμε το παρόν ενημερωτικό σημείωμα για να σας επισημάνουμε ορισμένα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην προσωπική ασφάλεια των μαθητών μας/παιδιών σας.

Κατ’ αρχάς σας ενημερώνουμε ότι πλέον οι μαθητές του σχολείου θα προσέρχονται και θα αποχωρούν από διαφορετικές εισόδους/εξόδους ανάλογα με την τάξη που φοιτούν. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξης θα χρησιμοποιούν την κεντρική είσοδο του σχολείου (Νοτιοδυτική είσοδο), ενώ οι μαθητές της Ε΄, ΣΤ΄ και αυτοί που φεύγουν με λεωφορείο θα χρησιμοποιούν την πλαϊνή είσοδο (Βορειοδυτική είσοδο).

Αυτή η διαφοροποίηση της εισόδου/εξόδου των μαθητών είχε ως αφορμή τη σημερινή συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου Γονέων, οι οποίοι το πρότειναν σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης της κεντρικής εισόδου από γονείς και οχήματα.

Έχει ήδη τοποθετηθεί ειδική σιδερένια μπάρα στην κεντρική είσοδο/έξοδο του σχολείου για την περαιτέρω προστασία της προσωπικής ασφάλειας των μαθητών και έχει δρομολογηθεί το βάψιμο των διαβάσεων και η απομάκρυνση των αγροτικών μηχανημάτων που παρκάρουν στην εγγύτερη περιοχή.

Επίσης, στη συνάντηση με τον Σύλλογο Γονέων μεταξύ των άλλων διατυπώθηκε η ανάγκη της αγαστής συνεργασίας με τη Διεύθυνση και το Προσωπικό του σχολείου με όφελος την ευόδωση των μαθησιακών και όχι μόνο στόχων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στις σταθμεύσεις των οχημάτων κατά την παράδοση και παραλαβή των παιδιών σας, καθώς δυσχεραίνεται η ελεύθερη διέλευση των παιδιών στο σημείο της εξόδου. Είναι θεμιτό, ιδίως σε μέρες με βροχή, να επιθυμείτε να σταθμεύετε εμπρός στην είσοδο του σχολείου αλλά είναι συγχρόνως και επικίνδυνο για την ίδια την ασφάλειά τους.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι έχει αποσταλεί έγγραφο προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Προσοτσάνης με σκοπό την απαίτηση της διαγράμμισης τόσο της διάβασης όσο και του χώρου που σταθμεύει το λεωφορείο και της ταυτόχρονης τοποθέτησης ειδικών σημάτων/σημάνσεων που θα απαγορεύουν τη στάθμευση στην είσοδο του σχολείου.

Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι όλοι εμείς (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) αποτελούμε παράγοντες της σχολικής κοινότητας που μόνο σε συνθήκες αλληλοκατανόησης και συνεργασίας μεταξύ μας μπορούμε να επιτύχουμε τα αναμενόμενα οφέλη για τους μικρούς μαθητές μας.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...