Χρήσιμες πληροφορίες για τους γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Θα θέλαμε να γνωρίζετε πως όλο το προσωπικό του σχολείου θα βρίσκεται κοντά σας για την αντιμετώπιση όποιου προβλήματος προκύψει σχετικά με την ομαλή φοίτηση των παιδιών σας. Για να κυλήσει η χρονιά με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, θα θέλαμε να προσέξετε ιδιαιτέρως τα παρακάτω σημεία:

  • Η ώρα υποδοχής των μαθητών το πρωί, είναι 8.00 – 8.15. Οι γονείς θα αφήνουν τους μαθητές στην είσοδο του σχολείου και θα αποχωρούν. Οι μαθητές θα ανεβαίνουν κατευθείαν στις αίθουσές τους φορώντας τη μάσκα τους. Δεν επιτρέπεται η είσοδος γονέων στους χώρους του σχολείου χωρίς άδεια. Η πόρτα για τους μαθητές του Δημοτικού θα κλειδώνει στις 8.15 π.μ. Οι μαθητές που έρχονται καθυστερημένα, υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσουν να μπουν στο σχολείο, αφού όλοι οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής μπορεί να βρίσκονται σε αίθουσες διδασκαλίας. Μαθητής που καθυστερεί θα πρέπει να έρχεται με τη συνοδεία ενήλικα. Διαφορετικά θα ειδοποιούνται άμεσα τηλεφωνικά οι γονείς του.
  • Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου δε θα μπαίνετε πλέον στο γνωστό ως τώρα σύνδεσμο https://self-testing.gov.gr για να δηλώσετε το αποτέλεσμα του self-test που κάνετε κάθε Δευτέρα και Πέμπτη για να μας δείξετε τη βεβαίωση την Τρίτη και την Παρασκευή.

Αλλά θα μπαίνετε στον σύνδεσμο https://edupass.gov.gr/

Στη συνέχεια θα

  • Επιλέγετε την πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συνεχίζοντας θα δηλώνετε το αποτέλεσμα για το παιδί σας.

Το έντυπο με το αποτέλεσμα του self-test (σχολική κάρτα) θα συνεχίσουν τα παιδιά να το έχουν μαζί τους και να το επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν την πρώτη ώρα. Η διαδικασία αυτή δεν αλλάζει. Η διαφορά θα είναι ότι τώρα πια, αν δεν το έχετε δηλώσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του edupass, θα το γνωρίζει ο Διευθυντής του σχολείου μέσω της εφαρμογής αυτής.

Θα βλέπει δηλαδή τι έχει δηλωθεί για τον κάθε μαθητή και αν έχει δηλωθεί ή όχι. Οπότε θα πρέπει να φροντίζετε να το δηλώνετε και να εκτυπώνετε ή να συμπληρώνετε το έγγραφο της σχολικής κάρτας.

  • Για όσους μαθητές έχουν νοσήσει θα πρέπει να μπείτε και πάλι στην εφαρμογή (μία μόνο φορά) και να το δηλώσετε, ώστε να μη κάνετε δύο φορές την εβδομάδα το self-test. Θα πρέπει όμως να το έχετε δηλώσει στην πλατφόρμα (edupass).
  • Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να είστε συνεπείς στα όσα σας ζητάμε, γιατί έτσι προστατεύετε το παιδί σας, τα άλλα παιδιά, την οικογένειά σας, τους δικούς σας ανθρώπους και μας βοηθάτε στο δύσκολο έργο το οποίο έχουμε επωμιστεί.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από όλους που βρίσκονται μέσα στο κτήριο του σχολείου και για να μπορέσει ένας γονέας να επισκεφτεί το σχολείο θα πρέπει αφενός να το δηλώσει στην πλατφόρμα edupass και αφετέρου να έχει κλείσει τηλεφωνικά ραντεβού τουλάχιστον μία ημέρα πιο νωρίς.
  • Σας παρακαλούμε να δηλώνετε στο σχολείο τυχόν αλλαγές στα τηλέφωνά σας και στις διευθύνσεις της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας(e-mail). Τα τηλέφωνά σας και τα e-mails αποτελούν προσωπικά στοιχεία και δε δίνονται σε κανέναν. Όμως το σχολείο θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνεί μαζί σας οποιαδήποτε στιγμή.
  • Το σχολείο διαθέτει εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, ο οποίος βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του σχολείου. Στο σχολείο μας και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας για την εκκένωση του κτηρίου, σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Καταστροφών που υπάρχει.

Τη Δευτέρα θα διανείμουμε φωτοτυπίες με σχολικές κάρτες για Covid-19 στους μαθητές του σχολείου για περιπτώσεις που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή. Παράκληση να σταματήσουν οι σχολικές κάρτες με μορφή φωτογραφίας που στέλνετε μέσω mail, καθώς δεν υπάρχει υπογραφή γονέα.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Χατζηκυριάκου Γιάννης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...