Χριστουγεννιάτικη δράση των μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης στο μάθημα των γερμανικών με τίτλο: “Η περίοδος του Advent”

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών και στην κατεύθυνση της γνωριμίας με ήθη και έθιμα από άλλες χώρες υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση της Καθηγήτριας Γερμανικών κ. Κοσμίδου Εριφύλλης προχώρησαν στην κατασκευή εικαστικών δημιουργιών για τη χρονική περίοδο των Χριστουγέννων.

Το διάστημα που καλύπτει τις τέσσερις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα ονομάζεται Advent. Πάρα πολλές οικογένειες στολίζουν τότε το σπίτι τους με ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι με τέσσερα κεριά, το λεγόμενο Adventskranz. Κάθε Κυριακή ανάβουν από ένα κερί στο στεφάνι, μέχρι να ανάψουν όλα, που σημαίνει ότι έφτασαν τα Χριστούγεννα.

Πολλά παιδιά, αλλά και ενήλικες έχουν χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο γι’ αυτή την περίοδο, που λέγεται Adventskalender. Πρόκειται για μία παλιά παράδοση που μετράει πάνω από 100 χρόνια. Τα ημερολόγια αυτά έχουν μικρά παραθυράκια, στα οποία όταν τα ανοίγεις, εμφανίζονται όμορφες εικόνες και λιχουδιές. Το πρώτο παραθυράκι το ανοίγουν την 1η Δεκεμβρίου και μετά ανοίγουν κάθε μέρα από ένα έως την 24η Δεκεμβρίου. Στις μέρες μας υπάρχουν ημερολόγια που μπορεί να γεμίσει κανείς μόνος του με ότι θέλει, ψηφιακά ημερολόγια με ασκήσεις μαθηματικών ή σε μορφή ηχοβιβλίου, όπου σε κάθε μία από τις 24 μέρες μπορείς να ακούσεις μία διαφορετική ιστορία.

Πηγή: © HUEBER HELLAS Paul, Lisa & Co 1 – Kursbuch, Seite 91

Οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φωτολίβους έφτιαξαν το δικό τους Adventskranz και Adventskalender. Τέσσερις εικόνες πολλές λέξεις. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Εριφύλλη Κοσμίδου Καθ. Γερμανικών Δημ. Σχ. Φωτολίβους

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...